Top
OVER ONS
WIE ZIJN WIJ
 
From Turkey With Love is in 2011 opgericht door Eva. Ze ging na haar studie Textiel Management aan de slag op het hoofdkantoor van een kledingmerk. Na 7 jaar op de productie afdeling ontwikkelde zij een voorliefde voor verschillende stoffen en kwaliteiten. Reizen naar India, Hong Kong, China en Turkije inspireerden haar om iets te gaan doen met de prachtige producten die andere landen te bieden hebben, en ze besloot de vintage vloerkleden te gaan importeren. Door regelmatig zelf af te reizen naar verschillende landen, en alles persoonlijk uit te zoeken, kan Eva aan de meest bijzondere exemplaren komen.

Deze vintage karpetten zijn er in zoveel kleuren en maten, dat Eva merkte dat mensen vaak op zoek zijn naar advies bij de aanschaf van een recolored tapijt. Ze besloot een opleiding te volgen bij de Interieur Academie als interieurstylist, om mensen zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij het kopen van een vintage vloerkleed. Op basis van interieurfoto's wordt er samen met jou een selectie gemaakt waarmee Eva bij je thuis langs komt. Alle opties worden uitgerold en in jouw eigen interieur gelegd. Samen wordt gekeken naar wat de mooiste combinatie is voor jouw ruimte. Verder kan Eva je ook helpen met al je andere interieur en styling vraagstukken. ASSORTIMENT
 
From Turkey With Love koopt verschillende vintage tapijten in uit landen waar op traditionele wijze nog steeds vele soorten vloerkleden en doeken worden geknoopt en geweven. De collectie bestaat niet alleen uit recoloured tapijten, maar ook ruige recoloured kussens en grote gekleurde zitzakken, allemaal gemaakt van geverfd tapijt. Daarnaast biedt FTWL ook prachtige recoloured vintage kelims, grote gebleekte vloerkleden, boucherouite tapijten, authentiek vilt, gekleurde vachten en huiden, super comfy tulu kleden en heerlijke wollen Beni Ouarain berbers. Op deze manier kan je je hele huis geweldig stylen!

 
HET RECOLOUR PROCES
 
From Turkey With Love importeert de recoloured vloerkleden uit Turkije en Pakistan. Dit zijn dus de Turkse en Pakistaanse variant van het Perzische tapijt dat oorspronkelijk uit Iran komt. Ooit waren het prachtige karpetten, maar door jarenlang intensief gebruik raakten ze versleten. In plaats van zulke kwaliteits kleden weg te gooien, vond men een manier om ze te hergebruiken door de tapijten te bleken en opnieuw in te verven.

Vanuit het hele land halen ze de oude vloerkleden op en vervangen ze door nieuwe exemplaren. De oude kleden, die tussen de 50 en 80 jaar oud zijn, ondergaan het recolour proces. Ze beginnen met een grondige reiniging, waarna ze egaal worden geschoren. Dit wordt gedaan om de pool op een gelijke hoogte te krijgen, sommige stukken zijn namelijk heftiger gesleten. Ook vergemakkelijkt de korte pool het ontkleuren en opnieuw inverven. Na een speciale bleekmethode worden ze in de zon gelegd, om zoveel mogelijk van de oorspronkelijke kleur te onttrekken aan het tapijt. Na een tweede reiniging krijgen ze hun kleurbad, de nieuwe kleur borstelt men in met een speciale verf. Eventuele gaten en kapotte stukken worden gerepareerd. Daarna nog een keer wassen, en klaar zijn ze!