Top
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
31-10-2016

BERBER TAPIJTEN, GESCHIKT VOOR ELKE INTERIEUR!

De naam Berber staat voor de naam van de oorspronkelijke bewoners uit Noord-Afrika. Marokko is een van de landen waar de Berbers prachtige tapijten weven en knopen. 


Een Berbertapijt heeft de oorspronkelijke kleur van schapen- of kamelen wol. Deze wol wordt niet geverfd en ‘gebroken wit’ is de kleur van de tapijten die het meest voorkomend is. Toch zijn er ook Berbers waarbij de tinten gaan van licht beige en zandbeige naar bruin, afhankelijk van de kleur van de gebruikte wol.

Door de traditionele natureltint van ongeverfde wol past een Berber in bijna elke interieur van klassiek tot modern.

 

Berbers kunnen op verschillende manieren worden geknoopt. Een ‘single geknoopte’ Berber heeft slechts één draad per knoop en is daardoor grof qua structuur. Een ‘double geknoopt’ tapijt heeft twee draden per knoop en is daardoor compacter. Doordat de poolhoogten niet allemaal gelijk zijn hebben de tapijten verschillende diktes. In het algemeen heeft het een robuuste uitstraling. Een Berber is vuilafstotend omdat de ongeverfde wol zeer vetrijk is en daarom weinig onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat ze jaren mee kunnen en dat generatie na generatie van de Berber kan genieten!

 

Een Beni Ouarain-tapijt: een tapijt met een verhaal

De Beni Ouarain-stam bestaat uit een aantal verschillende Berberstammen, waarvan sommigen verhuisd zijn naar het laagland, terwijl anderen nog steeds in het Atlasgebergte wonen en leven van de schapenfokkerij. Deze schapen geven een specifieke wol die de kleden zo bijzonder maken. De wol wordt gereinigd en geschuurd, want anders bevat het teveel natuurlijke oliën. Nadat de wol volledig gereinigd is, wordt het met de hand gesponnen. Door dit spinnen worden de vezels gedraaid totdat de garen goed genoeg zijn om geweven te worden. Daarna wordt het tapijt op zijn speciale manier geknoopt. De vrouwen maken de motieven in de tapijten op grond van hun eigen levenservaringen, waarbij natuur, liefde, geboorte en geloof veel voorkomende elementen van de tapijten zijn. Alle Beni Ouarain-tapijten zijn dus unieke stukken en er is geen enkel tapijt hetzelfde!

 

18-10-2016

VERHUISBERICHT! SINDS AUGUSTUS IN HAARLEM!

Nieuws om te delen. Sinds 1 augustus 2016 heeft FTWL haar showroom in Buren vervangen met de nieuwe grotere showroom op de Hendrik Figeeweg 1P te Haarlem.

 

Er is bewust gekozen voor de plaats Haarlem vanwege de flexibele verbinding met Amsterdam, waar we makkelijker kunnen samenwerken met verschillende stylisten, architecten en media. Maar je kunt altijd gebruik blijven maken van onze speciale aan-huis-service. Wij komen graag bij je langs met een selectie van jouw favoriete kleden zodat we kunnen zien welk tapijt het mooiste resultaat geeft in jouw interieur. 

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze vernieuwde grotere showroom in Haarlem (Noord-Holland), waar altijd verrassende collecties liggen. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 

EMAVE TRADING

 

SHOWROOM FTWL

HENDRIK FIGEEWEG 1P

2031 BJ HAARLEM

(op afspraak)

 

E: INFO@FTWL.NL

T: +31 (0) 6 412 717 61

(ook 's avonds en in het weekend)


29-09-16

NIEUWE STAGIAIR

Ik ga eens een poging doen om mijzelf zo goed mogelijk te omschrijven. Ik ben de nieuwste stagiair bij From Turkey With Love. Mijn naam is Jorim Soeters en ik ben 22 lentes jong. Ik ben woonachtig in Amsterdam maar ik studeer in Utrecht aan het Nimeto. Hier zit ik in het laatste jaar van de opleiding Kleur- en Interieur Adviseur. Ik ben begonnen met deze opleiding omdat ik graag creatief bezig wil zijn. Mijn passie ligt bij interieur design en nieuwe dingen creëren. Ik zal een periode van 5 maanden stage gaan lopen bij Eva en ik ben erg nieuwsgierig en leergierig voor de komende periode. Ik hoop dat ik tijdens mijn stage meer vak- en praktijkkennis op zal doen. Ik zal de socialmedia op mij nemen. Kijken hoe we in deze tijd onszelf nog beter op de markt kunnen zetten. Ook ga ik mee op afspraken en hoop ik mee te denken in de verschillende adviezen en projecten. Op deze manier hoop ik mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen bij FTWL. De komende tijd zal erg anders zijn de schoolperiodes hiervoor. Maar ik ben erg enthousiast over de toekomst. 28-04-16

NIEUWE STAGIAIR

Om te beginnen zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Damian, 19 jaar en kom uit Tiel. In september ben ik begonnen aan mijn opleiding op het Nimeto te Utrecht. In het eerste leerjaar krijg ik vakkennis over drie verschillende uitstroomvarianten; kleur- en interieuradvisering, vastgoedonderhoud en de specialisatie restauratie/decoratie. Momenteel zit ik in het versneltraject, dat houdt in dat ik de opleiding in drie jaar ga volgen in plaats van het reguliere traject van vier jaar. Na flink wat aanpoten en doorzetten om hiervoor in raking te mogen komen, loop ik nu vroegtijdig stage om straks met voldoende kennis op praktisch gebied te kunnen beginnen in het volgende leerjaar.

In totaal zal ik tien weken stage lopen bij From Turkey With Love (FTWL). Ik heb er nu al ruim een week opzitten, waarin ik me voornamelijk bezig heb gehouden met de administratieve werkzaamheden. Er komt veel bij kijken bij het verwerken van nieuwe artikelen op de website en daar heb ik me dan de afgelopen paar dagen vooral mee bezig gehouden. Ik ben begonnen met de opleiding met het idee dat ik in de uitstroomvariant kleur- en interieuradvisering ga doorstuderen, maar ook de calculatie- en administratieve werkzaamheden die er komen kijken bij het vastgoedonderhoud interesseren mij. Aan de hand van de werkzaamheden hier, zowel de creatieve kant op de voorgrond als de administratieve zaken in backoffice, zal ik gaan bepalen in welke uitstroomrichting ik wil gaan doorstuderen. Ik heb het hier in ieder geval erg naar mijn zin en ik hoop hier nog veel te leren om mijn kennis te verbreden. Dit zal een goede basis zijn voor later in één van de uitstroomrichtingen die ik uiteindelijk zal gaan kiezen.

05-04-16

NIEUWE SCHAPENVACHTEN 

De schapenvachten zijn natuurlijk al een tijdje beschikbaar online, maar van de week hebben we nieuwe kleuren ontvangen! Iets nieuws en fris in de collectie. We hebben nu ook een donkere kleur grijs, baby roze en fuchsia roze!
De schapenvachten zijn van Duitse kwaliteit en ze zijn erg zacht! De nieuwe kleuren staan alleen nog niet op de site, omdat er nog geen foto's van zijn. Natuurlijk kun je ons altijd een mailtje sturen als je geïnteresseerd bent in 1 van de nieuwe gekleurde schapenvachten! Dus zodra er foto's zijn gemaakt, komen ze online te staan. 
Op deze plaatjes zie je een paar opties van wat je allemaal kan doen met de schapenvachten :)
01-12-15

NIEUW IN DE COLLECTIE!

Onze nieuwe aanwinst in de collectie is de berber. De orginele berber tapijten komen uit marokko en worden door de vrouwen met de hand geknoopt. De hoge en zachte pool is kenmerkend voor dit soort tapijten, en er is een grote diversiteit aan kleuren. De zwart/witte variant zie je tegenwoordig steeds vaker in de publiciteit.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor deze tapijten is 100% wol. De luchtlaag die blijft hangen tussen de haren neemt snel de lichaamstemperatuur aan en bewaart deze een lange tijd. Daarom gebruikte men deze kleden vroeger om zich te beschermen tegen de kou en vochtigheid. In de winter wanneer het koud was sliepen ze met de pool naar boven om de warmte vast te houden, en in de zomer op de gladde kant voor de koelte. Nu worden ze als tapijt gebruikt voor in de woonkamer of bijvoorbeeld de slaapkamer. Omdat de pool heerlijk zacht is, voelt het heel aangenaam aan je voeten!
12-10-15

VT WONEN & DESIGN BEURS


De VTwonen & Design beurs ook wel bekend als de woonbeurs was dit jaar weer super om aan deel te mogen nemen. Onze tapijten en kussens waren te bewonderen in hal 11, waar we een kleurrijke FTWL stand hadden opgebouwd.

Waar de Scandinavische look en veel pastel overheersden, gingen wij voor kleur! En dat hebben we geweten :) Er werden veel foto's gemaakt en we kregen complimenten voor onze vrolijke toevoeging op de beurs. 
01-09-15

STAGE LOPEN


Hallo allemaal, mijn naam is Annabelle. Dit jaar ben ik begonnen met mijn laatste jaar op het Nimeto met de opleiding kleur en interieur adviseur.

Op het Nimeto leer ik om kleurcombinaties te maken die bij elkaar passen, en woonruimtes in te richten naar de wensen van een klant. Maar het is niet alleen dat. We leren ook om verder te kijken dan alleen een bank en een stoel. Je kijkt naar de mogelijkheden om iets te creëren dat bij de klant past. Het verwerken van een thema in een ruimte. Van oude objecten hele nieuwe creaties te maken, en ze een nieuwe betekenis geven. Het onderzoeken van trends en soms een hele nieuwe trend ontwikkelen.

Om mijn opleiding compleet te maken is het te bedoeling dat ik 20 weken stage ga lopen om het vak nog beter te leren, en mijn kennis te verbreden. Na mijn zoektocht naar een stage heb ik from turkey with love gevonden. Hier ga ik drie dagen in de week stage lopen. Ik heb erg veel zin in deze stage omdat ik hoop hier veel te leren. Alles wat ik hier kan leren kan ik later meenemen in de toekomst.
01-07-14

BACK AGAIN :)


Ik ben inmiddels weer terug van inkoop en wacht met smart op de nieuwe zending tapijten, en jullie wellicht ook! Ik heb weer prachtige exemplaren weten te bemachtigen, ook weer wat super schattige XS formaten voor de babykamer, als matje naast je bed of gewoon fijn ter decoratie. Daarnaast ook weer fantastische grotere formaten van ruim 3.00 x 2.00, die ook steeds moeilijker te vinden zijn. 

Nieuw gescoord zijn de Caput tapijten, kleden gemaakt door de arme turkse vrouwen. (De marokkaanse vrouwen maakten ze vroeger ook, deze heten Boucherouite tapijten) Zij maakten vroeger tapijten van alles wat ze nog konden vinden aan textiel, dus oude kleding, lappen, dekens etc. Hierdoor krijg je een fantastisch vrolijk gekleurd tapijt, volledig uniek.

Hieronder vast een sneak peek, binnenkort te bewonderen in de shop!


15-06-14

INKOOP TRIP TURKIJE


Voor iedereen die nog speciale wensen heeft, laat het me weten! Zoek je een bepaalde kleur in een specifiek formaat? Kan je het niet vinden tussen de collectie die nu op de webshop staat? Mijn volgende inkoop trip naar Turkije staat gepland voor 18 - 20 juni, en dan neem ik iedereen zijn wensen weer mee.

Gedurende die 3 dagen ga ik door duizenden tapijten op zoek naar tapijten die aansluiten bij jouw wensen. Geïnteresseerd in een patchwork vloerkleed? Geen enkel probleem, laat me weten wat voor kleuren en welk formaat, en ik ga in de Turkse ateliers voor je aan de slag. 

Je kan me altijd bereiken voor al je vragen, ook gedurende mijn verblijf in Turkije.
info@ftwl.nl of op 06-41271761

Ik hoor het graag!


04-05-14

SUNDAY MARKET AMSTERDAM SHOPPING!


Voor iedereen die van lekker relaxed shoppen, heerlijk eten en inspiratie opdoen houdt, was 4 mei in Amsterdam op het goede adres :) De Sunday Market op het Westergasterrein was een gezellige boel, met veel enthousiaste mensen en vrolijke standhouders. FTWL was ook aanwezig en deelde een stand met Iris van Traffic People, en Lydia, die haar fantastische vintage hair accessories verkocht.

Het was een top dag, dus graag tot ziens op de volgende Sunday Market!
17-03-14

GEZELLIG OP DE WONEN & CO BEURS GRONINGEN


De beurs in Groningen van 13 tot en met 16 maart was een leuke beurs voor iedereen die geinteresserd is in wonen, lekker eten en buitenleven. Hoewel een aantal bezoekers nog een beetje moesten wennen aan de felle kleuren van FTWL, was het een succesvolle beurs met veel interesse in de authentieke Turkse tapijten.

Op de foto van de beursstand ook prachtige Oezbeekse kussens, die binnenkort op de website komen. Dit zijn handgemaakte kussens uit Turkije waarbij gebruik wordt gemaakt van zijden stoffen uit Oezbekistan. Bij interesse kan je natuurlijk alvast even een mailtje sturen!


01-02-14

NIEUWE STUKS ONDERWEG :)


Een paar dagen Turkije hebben weer een heleboel mooie recoloured tapijten opgeleverd. Vooral weer veel mooie roze, paarse en blauwe exemplaren zullen binnenkort op de website verschijnen. 

Daarnaast heb ik weer een aantal prachtige vilten kleden kunnen vinden. Ditmaal in prachtige recoloured kleuren, waardoor het echte statements zijn voor je interieur. Binnenkort staan deze ook op de site onder 'vilten tapijten'.

Alvast een foto voor de nieuwsgierigen :)


15-01-14

INKOOP TRIP TURKIJE


Voor iedereen die nog speciale wensen heeft, laat het me weten. Zoek je een bepaalde kleur in een specifiek formaat? Kan je het niet vinden tussen de collectie die nu op de webshop staat? Mijn volgende inkoop trip naar Turkije staat gepland voor 26 - 30 januari, en dan neem ik iedereen zijn wensen weer mee.

Gedurende die 4 dagen ga ik door duizenden tapijten op zoek naar tapijten die aansluiten bij jouw wensen. Geïnteresseerd in een patchwork vloerkleed? Geen enkel probleem, laat me weten wat voor kleuren en welk formaat, en ik ga in de Turkse ateliers voor je aan de slag. 

Je kan me altijd bereiken voor al je vragen, ook gedurende mijn verblijf in Turkije.


01-01-14

WONEN&CO BEURS GRONINGEN


Voor iedereen die niet in de gelegenheid was om naar de Woonbeurs Amsterdam te komen, die krijgt nu een herkansing! FTWL staat van 13 tot en met 16 maart in de Martini Plaza in Groningen.

De Wonen&Co beurs is de grootste woonbeurs van Noord-Nederland, waar ieder jaar 250 exposanten aan deelnemen. Dit jaar staat in het teken van 'Lentekriebels', en trekt gemiddeld zo'n 53.000 bezoekers!

Hoewel de sneeuw nog moet komen, verheugen we ons nu al op het voorjaar :)
Tot ziens in de Martini Plaza Groningen!


01-10-13

WOONBEURS AMSTERDAM JUNGLE FEVER


De Woonbeurs is weer in volle gang, mooie stands, leuke nieuwe dingen en enthousiaste mensen! From Turkey with Love is ditmaal volledig in Jungle sferen, groen, hout en lekker fel gekleurde tapijten :)

Kom ook langs en proef de sfeer!

15-09-13

WORK IN PROGRESS.. WOONBEURS


Het is weer bijna zover, de Woonbeurs Amsterdam 2013 komt eraan!
Natuurlijk staat FTWL weer met een mooie stand op deze beurs. De voorbereidingen zijn in volle gang.. Wordt weer een feestje!

Kom ons opzoeken in de NL Design Units in Hal 11.
Tot dan!15-08-13

NEW STOCK COMING!


Het was weer heet, maar een geweldige trip :)
Ben weer bij mijn leveranciers langs geweest en heb een paar fantastische dagen gehad. Van hot naar her, maar weer een heleboel super tapijtjes kunnen vinden! 

Heb ook weer veel 'kleinere' formaten ingekocht, van 2.00 x 1.20 voor de liefhebbers :)

Ze zijn binnenkort allemaal te bewonderen op de website, stuur een mailtje als je iets speciaals zoekt, misschien zit het tussen de nieuwe zending.


10-05-13

LET THE SUMMER COME!


Tapijten winters?! Helemaal niet :) 
Hoe heerlijk is het om buiten in het zonnetje te genieten op je tapijt.. Ga erop uit en neem je kleed mee! Bijvoorbeeld een dagje naar het strand, relaxen in de duinen, of picknicken in een boomgaard, overal komt je recoloured tapijt van pas.

Maar ook dichter bij huis is je tapijt een heerlijke aanvulling op buiten. Bijvoorbeeld op je veranda, lekker in de tuin in het gras, of op je dakterras! Ze zijn multifunctioneel :)

Dus mocht je denken nu het zonnetje schijnt, ik rol mijn tapijt op tot de koude winterdagen weer komen, think twice! Ook zomers kan je blijven genieten van je recoloured tapijt...


01-04-13

NEW STOCK IS IN


Afgelopen maart heb ik weer een heerlijke trip gehad naar Turkije, waarbij ik heel veel mooie tapijten heb kunnen vinden. Inmiddels staan ze allemaal al op de website, onder recoloured tapijten. Naast de felle kleurtjes heb ik ook weer een heleboel mooie natuurtinten kunnen vinden. Check de collectie en kies je favorieten!
15-02-13

FTWL SHOWROOM OPENING SOON


Begonnen vanuit huis, maar was er nu echt wel uit gegroeid.. Gelukkig heb ik een hele mooie ruimte weten te bemachtigen in het mooie authentieke Oranjestadje Buren, midden in de Betuwe! Een geweldige locatie waar nog veel ambachtelijke en sfeervolle winkels zitten. Alleen al een bezoekje waard vanwege de rijke geschiedenis, interessante bezienswaardigheden en mooie omgeving.

Kijk eens op www.burenstad.nl en kom langs!
De showroom van FTWL zit op Achterbonenburg 3, naast Do&Co, de bakker en de kaarsenmakerij. Tot ziens in Buren :)


15-11-12

ON THEIR WAY!


Ben weer terug van een geweldige trip, en heb mijn handen weten te leggen op een mooie selectie recoloured tapijten. Naast fantastische felle kleuren heb ik voor de liefhebbers ook prachtige natuurtinten ingekocht.

Nieuw dit keer zijn de zogeheten '30% bleached' tapijten. Deze tapijten zijn niet volledig gebleekt, maar slechts voor een gedeelte. Ze zijn dus ook niet opnieuw ingeverfd, maar door de bleek zijn de eigen tinten van het tapijt gedeeltelijk opgelost en in elkaar overgelopen. Dit geeft echt heel bijzondere tapijten die binnenkort op de website staan :)

Daarnaast heb ik nog iets bijzonders en unieks mee genomen op het gebied van tapijten, maar dat zien jullie binnenkort! Keep you posted..
15-10-12

WOONBEURS BEDANKT!


De Amsterdam Woonbeurs 2012 was een fantastische ervaring, het waren 6 geweldige dagen :) Ontzettend veel enthousiaste mensen ontmoet en vele complimenten mogen ontvangen, fijn!
Was aangenaam verrast door de vele positieve reacties, en de tapijtjes gingen als een speer.

De voorraad is sterk afgenomen, dus wordt weer tijd voor een tripje Turkije!
Keep you posted :)


15-09-12

WOONBEURS, HERE I COME

Over 1,5 week is het zover, dan begint de WOONBEURS AMSTERDAM weer. Deze vindt plaats van 25 tot en met 30 september in de Amsterdam RAI.

En goed nieuws; FTWL heeft haar eigen stand!
Bezoek mij op de beurs en laat je verleiden door mijn fantastische collectie recoloured tapijten. Je vindt mij in de Design City, naast het designterras. 

Tot dan!


15-06-12

DAAR ZIJN ZE DAN :)

De fotoshoot heeft plaats gevonden, en de nieuwe aanwinsten zijn eindelijk te bewonderen op de site! Ga naar - assortiment - recoloured tapijten- en zie daar de prachtige nieuwe recoloured kleden die ik persoonlijk voor je heb uitgezocht.

Alle recoloured kleden zijn leverbaar binnen 2 dagen, geef me een belletje of stuur een email, je bent van harte welkom. Natuurlijk kom ik ook met alle plezier bij jou langs met een selectie, zodat we samen kunnen kijken wat het meest geweldige resultaat geeft in eigen huis.
15-05-12

EINDELIJK JE HEBT LANG GENOEG GEWACHT!

Na een geweldige, vermoeiende maar super inspirerende trip naar Turkije, kom ik met goed nieuws. Ik heb weer een paar prachtige exemplaren weten te bemachtigen!

Je zult nog even moeten wachten. Ze zijn al gearriveerd, maar de fotoshoot moet nog plaats vinden. De resultaten hiervan zullen snel volgen.

Kan je toch niet wachten? Stuur me een mailtje of bel me even, ik geef je graag een voorproefje!

Ze zijn klaar voor adoptie :)