Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

kelims
Een kelim is een handgeweven doek of vloerkleed zonder pool. Meestal hebben ze geometrische patronen, behalve de Rozenkelims. Zoals de naam al zegt; deze kelims hebben prachtige bloemenpatronen. Deze unieke vintage kelims zijn zware geweven doeken met een scheringdraad van katoen, en een weving van 100% wol. In de weving ontstaan de verschillende patronen. Door het kleurgebruik in de ongeverfde doeken krijg je bij het opnieuw inverven prachtige kleurnuances.

We hebben er een paar gevonden in Turkije, waar ze behandeld zijn. Door ze te wassen, bleken, en vervolgens opnieuw in te verven zien ze er weer prachtig uit. Ze zijn rond de 25 jaar oud, dus vertonen soms wel wat kleine gebruikssporen, maar dat maakt ze juist nog extra bijzonder. 

Wanneer je deze kelims als vloerkleed neer wil leggen moet je er rekening mee houden dat ze niet heel erg dik zijn. We adviseren dan ook een (vilten) ondertapijt, tegen het verschuiven. Ze zijn ook heel geschikt als grand foulard op de bank of om op je bed te leggen als sprei. En mocht je een grote wand hebben, ontzettend gaaf om aan de muur te hangen als wandkleed.